Katarina Mandarić održala predavanje...

Asistentica Katarina Mandarić, mag. ing., članica istraživačkog tima projekta, održala je predavanje na konferenciji "Ladies of AI Business" održanoj 5. svibnja 2022. godine u BIRD inkubatoru. "Ladies of AI Business" je AI izdanje dugogodišnje konferencije "Ladies of New Business" u organizaciji Netokracije te, kako i naziv kaže, posvećeno je svijetu umjetne inteligencije i strojnog učenja.

Katarinino predavanje fokusiralo se na njezino doktorsko istraživanje višeagentskih sustava za pružanje usluga zasnovanih na korisničkim preferencijama u pametnom prostoru Interneta stvari. Zanimljivim primjerima objasnila je kako programske agente iskoristiti da prilagođavaju ambijentalne uvjete u prostoru preferencijama korisnika, bez korisničke intervencije, čak i ako je potrebno zadovoljiti preferencije više korisnika koji obitavaju u istom prostoru. Uz to predstavila je i Laboratorij za Internet stvari te projekte IoT-polje i IoT4us.

Više o događaju, panelima i predavanjima možete pročitati ovdje te u nastavku obavijesti gdje se nalaze i fotografije s događaja.

Konferencija je održana uz podršku A1 Hrvatska te je okupila niz stručnjakinja iz područja. Osim Katarine, predavanja su održale i prof. dr. sc. Ana Meštrović s riječkog Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, Andrea Pirša Ilić, Cognitive Computing Manager u A1 Hrvatska i odvjetnica Marijana Šarolić Robić, a održana je i panel rasprava "Kako smo naučili stroj da razumije hrvatski jezik?" na kojoj su sudjelovale Nevena Erak Camaj, suosnivačica poduzeća Erato, prve hrvatske platforme za razvoj chatbotova, Valentina Zadrija, senior ML inženjerka iz Gideona te Sandra Boljkovac Stojak CEO tvrtke Ciklopea koja razvija napredna rješenja prevođenja i lokalizacije.

 

 

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti